#محاسب_مطاعم
الريسبي recip
لو انت صاحب مطعم او بتشتغل مسؤول في مطاعم اكيد هتسمع عن الريسبي recipe
ولو معندكش محاسب تكاليف ثابت بنوفرلك محاسب ل اعداد الريسبي recipe😅
يعني اية ريسبي recipe🤔
ريسبي معناها طريقة اعداد الوجبة
و المتعارف محاسبيا هو بيان يستخدم لاحتساب تكلفة الوجبة
بمعنى اكتر 👇
تكلفة المكونات التي تدخل في اعدا د الوجبة 🤓
خد بالك مش اي حد بيعرف يطبق الريسبي recipe🤨
و مكونات الوجبات تعتبر اسرار امن قومي للمطاعم و الشركات الغذائية 😅
ولاننا هنا بنتكلم عن محاسبة تكاليف 👴
هنساعدك اكتر في معرفة تكاليفك و هل تسعيرلك للوجبات صح او خطأ
هنعرفك مكونات الوجبات كاملة و تكلفتها 😑
وهناك دائما تكلفة معيارية اي مقدرة و تكلفة فعلية "بناء على الفعلي "👨‍💻
و هنحسب تكلفة كل مكون حسب اخر سعر شراء 👨‍💻
ايوة
لسة عندك تكلفة التعبئة و التقديم من اطباق وفويل ومعالق ولو في زوائد زي بصل وليمون وغيره + تكاليف غير مباشرة 🤨
وهتفرق معاك من محلي لسفري في التكلفة 😁
وهنسيبلك بيان مكونات الوجبة واوزنها قد تصل لجرامات و القيمة الاجمالية للحصول على التكلفة لوجبة فرد 🤓
- يتم متابعة التكليف بناء على اخر الاسعار الشرائية يوميا 🌹
- يتم عمل ريسبي منفصل لكل وجبة 👌
- لو عندك برنامج بدخل عليه الريسبي وهو يحسب التكلفة اتوماتيك 👍
- المطاعم نشاط في المجمل مربح وسبب الخسارة غالبا الهدر و السرقة 🤕
هنكمل معاك عن كيفية الرقابة على المطعم و كيفية متابعة المخزون و الجرد الفعلي واظهار التمكن 🌹